René Kint
Voorzitter

Jaap Bonkenburg
Secretaris

Karin Lammers-Van der Veldt
Penningmeester

Marijke Mul
Lid tevens lid bestuur BIZ

Erwin van Bolhuis
Lid tevens afgevaardigde bij algemene overlegbijeenkomsten

Anita Vonk
Lid

Andre van der Weiden
Lid

15

Actieve straatverenigingen

23

Straten in centrum Haarlem

350

Ondernemers vertegenwoordigd

"Hallo, ik ben René Kint

Sinds 2013 ben ik lid van het bestuur van Haarlem Centraal, en sinds 2015 heb ik de rol van voorzitter. Ik representeer Haarlem Centraal bij de gemeente, in de Centrum Management Groep en in allerlei urgente gevallen (zoals parkeren, afsluiting van de binnenstad, de feestverlichting, etc.). Tevens probeer ik onze ledenvergaderingen (die altijd erg levendig zijn) een beetje binnen de tijd af te krijgen en ook te zorgen dat iedereen zijn zegje kan doen :-)

Ik kom uit Amsterdam, woon sinds 2010 full-time in Haarlem. Maar ik ben al sinds 1986 radio-presentator (en tegenwoordig ook de manager radio) van Haarlem105 en in de praktijk 100% Haarlemmer. Ik ben partner in Liquet, wij doen strategisch management- en technologie advies. Ik heb dus zelf geen winkel, dat geeft me bij Haarlem Centraal een fijne neutrale positie."

Jaap Bonkenburg is partner van het in Haarlem gevestigde communicatiebureau De Coalitie. Hij is op diverse manieren betrokken bij het wel en wee van de (binnen) stad. Hij is mede presentator van de NV Haarlem, de talkshow voor en door ondernemers in de Philharmonie, bestuurslid van de Houten Haarlemmer, een vereniging die onder andere de Haarlemse Scholendagen organiseert en zit namens Haarlem Centraal in het bestuur van de Haarlem ShoppingNight. Binnen het bestuur van Haarlem Centraal bekleedt hij de functie van ambtelijk secretaris. Hij vertegenwoordigt de belangen van ondernemers onder andere in de werkgroepen stedelijke distributie en leegstand. Bovendien is hij voor straatverenigingen het eerste aanspreekpunt.

Karin Lammers Van der Veldt is penningmeester van Haarlem Centraal. Zij heeft een eigen administratiekantoor en verzorgt onder andere de boekhouding van een aantal bedrijven. Bovendien doet zij voor particuliere leden van een Amsterdamse zorgorganisatie de belastingaangifte. Karin is tevens penningmeester van Haarlem ShoppingNight.

Ik ben Marijke Mul.

Vanaf januari 2019 ben ik bestuurslid van Haarlem Centraal. Ik vind het belangrijk dat wij als ondernemers in het centrum samen initiatieven organiseren om een florerend centrum te hebben. Dat het voor de consument gezellig is om naar het centrum van Haarlem te komen en het voor 'kwalitatieve' ondernemers met mooie producten een fijne stad is om zich hier te vestigen.

Ik ben bestuurslid van de BIZ binnenstad Haarlem voor de retail waardoor de lijnen vanuit de ondernemers kort kunnen zijn.

Sinds mei 1998 ben ik zelfstandig ondernemer als goudsmid, waarbij ik mijn winkel/atelier gevestigd heb in de Gierstraat. Ik ben Haarlemse van geboorte en woon momenteel mijn echtgenoot en mijn 2 kinderen, nadat ik op verschillende plekken in Haarlem gewoond heb, in een buitenwijk van Haarlem. Jullie zullen mij geregeld in en om Haarlem tegenkomen.

Erwin van Bolhuis is notaris bij Blank Prevoo van Bolhuis notarissen en daarmee ondernemer in de binnenstad van Haarlem. Al jaren lang voorziet hij het bestuur van Haarlem Centraal van juridische adviezen en vertegenwoordigt hij (de leden van) Haarlem Centraal bij diverse overlegbijeenkomsten. Hij wil graag iets voor de maatschappij doen; door zijn lidmaatschap van Haarlem Centraal kan hij zich (belangeloos) inzetten voor zijn mede-ondernemers in de Haarlemse binnenstad.

Anita Vonk is werkzaam als grimeur en make-upspecialist. Van bruidsmake-up tot medische camouflage, van Halloween tot begrafenisondernemers alles wat make-up te maken heeft. Zij houdt zich ook met Sinterklaas bezig en zijn collega de Kerstman. Zij heeft 30 jaar in de Schagchelstraat gewerkt waarvan 20 jaar in haar eigen zaak. Nu is zij nog freelance actief. Vanuit de gehandicaptenzorg heeft zij dit vak ontdekt en is haar liefde voor Haarlem ontstaan. Zij is voorzitter van de ondernemersvereniging Schagchelstraat en draagt haar steentje bij in de werkgroepen zoals ’t Straatje van Emma, Ambacht in Stijl en Shopping Night.

Hallo ik ben André van der Weiden.

Sinds 2020 ben ik bestuurslid van Haarlem Centraal en probeer ik via deze functie mijn steentje bij te dragen aan de economische ontwikkeling van de binnenstad en daarmee aan de ondernemers in Haarlem.

Ik ben zelf mede eigenaar van de leukste winkel in Haarlem Jan Monnikendam. Deze winkel run ik sinds 2014 samen met mijn vrouw  Janneke.

Daarvoor ben ik jaren lang in verschillende functies actief geweest voor Intertoys, de speelgoed winkelketen.