Het vertegenwoordigen van de belangen van de ondernemers in de binnenstad om zo het unieke potentieel van Haarlem Centrum volledig te benutten.Waarbij aandacht is om de onderlinge band tussen ondernemers te versterken. Haarlem Centraal zet zich in voor het optimaliseren van de diversiteit en kwaliteit van winkels, horeca, cultuur en evenementen door nauwe samenwerkingen aan te gaan en hierdoor gezamenlijke activiteiten te faciliteren.

Het historisch centrum van Haarlem is een uniek winkelgebied. De grote diversiteit en het hoge niveau van winkels, horeca, cultuur en evenementen maken Haarlem tot een van de meest populaire steden van Nederland. Om gezamenlijk het bijzondere potentieel van Haarlem-Centrum optimaal te benutten zijn overleg en samenwerking onmisbaar. Dat begint bij een goede organisatie.

Daarom is het belangrijk dat ondernemers in de binnenstad zich verbonden voelen, zeker op straatniveau. Winkeliers en horecaexploitanten kunnen samen meer omzet genereren via het organiseren van activiteiten. Straten in de binnenstad zijn verenigd in straatverenigingen. Haarlem Centraal is de koepelorganisatie van deze straatverenigingen. Haarlem Centraal vertegenwoordigt de stem van straatverenigingen en van individuele ondernemers.

15

Actieve straatverenigingen

23

Straten in centrum Haarlem

350

Ondernemers vertegenwoordigd